Hírek

3 nap alatt 28

A Veszprém megyei rendőrök az elmúlt hétvégén huszonnyolc ittas járművezetővel szemben intézkedtek, közülük három balesetet okozott, kettő sofőr pedig az eltiltás hatálya alatt vezetett.

A Veszprém megyei rendőrök 2021. június 25-én 0 órától 2021. június 27-én 24 óráig huszonnyolc olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az ittasság gyanúja. Egy 66 éves férfi Balatonakali, Hóvirág utcában az általa vezetett gépkocsival a kanyart nem tudta bevenni, ezért az autójával belecsapódott az árokba. A helyszínre érkező rendőrök a sofőrnél alkoholszondás vizsgálatot végeztek, ami pozitív eredménnyel zárult. Őt ezután további mintavétel céljából előállították, és ellene – vezetői engedélyének elvétele mellett – ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, amely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy járművet csak az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. Az ittas személy nem ura többé járművének. Aki ittas állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, akár több százezer forintos bírságra és járművezetéstől való eltiltásra is számíthat.

Az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában!