Hírek

A balesetek áldozataiért szerveztek kiállítást a rendőrök

A Komárom-Esztergom Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a tatabányai Árpád téren 18 arc nélküli sziluettet állított ki.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága az elmúlt évben közlekedési balesetben elhunytaknak emléket állítva hívta fel a közlekedők figyelmét a biztonságos közlekedésre. Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata is csatlakozott a kezdeményezéshez, biztosítva a város legnépszerűbb közterületét a program megszervezéséhez. Az Árpád téren kiállított mementó, néma üzenetként figyelmeztet minden közlekedésben résztvevőt, hogy egy pillanatnyi figyelemkihagyás, a túlzott sietség, az időjárási-, látási- és útviszonyok figyelmen kívül hagyása milyen tragédiákhoz vezethet. Megyénkben 2020. évben 16 halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt, melyek során 18 fő vesztette életét.

A rendezvény helyszínén az installációt olyan fényképsorozatból összeállított plakátkiállítással egészítették ki, melyek a megye közútjain történt halálos kimenetelű közúti közlekedési balesetek helyszínén készültek. A fotókiállítást Tatabányán márciusban bárki megtekintheti, míg az év során valamennyi kapitányság területén is látható lesz.

Kérünk mindenkit, hogy együtt, a szabályok betartásával, figyelmesen közlekedve óvjuk a magunk és embertársaink egészségét, életét!

… hogy mindenki hazaérjen!