Hírek

A fővárosi rendőrök elfogták a katalizátortolvajokat

A gyanú szerint a 23 éves férfi társaival két hónap alatt 7 katalizátort lopott el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság eljárást indított lopás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, mivel Budapest VII., IX., XI., és XIX. kerületében 2020. október és november hónapban összesen 7 katalizátort loptak el parkoló autókról.

Egy társaság 2020. november 16-án 18 óra 30 perc körül Budapest VII. kerületében, a Garay téren látott munkához, amikor egy biztonsági őr megzavarta őket, és értesítette a rendőröket. A helyszínre kiérkező járőrök három feltételezett elkövetőt fogtak el, valamint megtalálták a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket is.

A nyomozók az eljárás során megállapították, hogy a lopásokhoz öt férfi köthető, akik közül a 23 éves R. András mind a hét elkövetésnél jelen volt. Másik négy társa közül volt, aki őrködött és volt, aki a katalizátorok leszerelésében segédkezett.

A ferencvárosi nyomozók R. Andrást és társait lopás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki, a rendőrök az eljárásban vizsgálják, hogy a gyanúsítottak további hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozhatóak-e.