Hírek

A gyanú szerint katalizátorokat loptak

A három férfi több Debrecenben történt bűncselekménnyel is kapcsolatba hozható. Ketten már bűnügyi őrizetbe kerültek, harmadik társuk elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

A rendőrségre 2021. február 22-én éjfél körül tett bejelentést egy férfi arról, hogy Debrecen, Angyalföld téren, a lakása előtt lévő parkolóból fűrészelő hangokat hallott. A járőrök a helyszínre mentek, de már csak azt tudták megállapítani, hogy az egyik parkoló autónak a kipufogóját ismeretlen személy lefűrészelte. Azonnal a hetekkel ezelőtti katalizátorlopásokra gondoltak. Több egység az elkövetők nyomába eredt és kis idő elteltével, a helyszíntől nem messze az egyik járőrpárnak szemet szúrt egy gyanús személyautó. Az egyenruhások utána fordultak, felkapcsolták a megkülönböztető jelzéseket, azonban az Opel vezetője ezt meglátva gázt adott és elhajtott. A gépkocsi Nyírábrány felé vette az irányt és felhajtott a 48-as főútra, nyomában a rendőrautóval. A Tevékenység-irányítási Központ azonnal riasztotta a nyírábrányi egyenruhásokat, valamint menet közben egy vámospércsi járőrpár is csatlakozott a menekülő autó követésébe.  Nyírábrány közelében az elkövetők ráhajtottak egy bekötőútra, ahol meglepetésükre egy újabb rendőrautóval találták szemben magukat. A sofőr azonban még ekkor sem állt meg, inkább nekihajtott a szolgálati gépkocsinak, majd két társával együtt kiugrottak az Opelból és elrohantak. A rendőrök nem sérültek meg, így azonnal a három férfi után futottak. Egyiküket, egy 24 éves nyírábrányi lakost a közeli erdőben fogták el.

A helyi körzeti megbízottak, járőrök, valamint a debreceni nyomozók egy emberként kezdtek a másik két férfi keresésébe. Az összehangolt munka eredményeként 2021. február 23-án délelőtt elfogtak egy 23 éves fülöpi lakost, aki a gyanú szerint a sofőr lehetett a bűncselekmény elkövetése során. A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A gyanú szerint a trió több Debrecenben történt katalizátorlopással és autófeltöréssel is kapcsolatba hozható. A meneküléshez használt autót a rendőrök átkutatták és akkumulátoros flexet, valamint egyéb eszközöket találtak.

A rendőrök  elfogatóparancsot adtak ki harmadik társukkal szemben. A 20 éves férfi 2021. február 24-én délután önként jelentkezett a Vámospércsi Rendőrőrsön. Elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított velük szemben eljárást, valamint az eset további körülményeinek vizsgálata folyamatban van. A kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt pedig szabálysértési eljárás indult ellenük.