Hírek

A jászsági rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőt

A jászjákóhalmai férfi nem tagadott, beismerte, hogy lopási szándékkal vitt el Jásztelekről egy autót, amit a későbbiekben szét akart szerelni.

Egy helyi lakos tett bejelentést a rendőrségre, mert ismeretlen személy a jászteleki ingatlana előtt álló személygépkocsiját, 2021. március 12-én 22 óra és 2021. március 13-án 0 óra 15 perc között, eltulajdonította. A bejelentő elmondta, hogy járművének gyújtáskapcsolójában az indítókulcsot korábban benne hagyta.

Később állampolgári bejelentés bejelentés érkezett a rendőrségre, mert Jászapáti belterületén egy személygépkocsi vezetője balesetet szenvedett, majd a járművet hátrahagyva, eltávozott onnan.

A helyszínre érkező egyenruhások gyorsan megállapították, hogy az eltulajdonított gépjármű azonos az anyagi káros balesetet szenvedett autóval. Adatgyűjtést követően csakhamar ismertté vált a feltételezett elkövető személyazonossága is. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható jászjákóhalmai lakost lakcímén elfogták és elállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra. A rendőrök a 25 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki elmondta, hogy a járművet lopási szándékkal vitte el Jásztelekről, azt a későbbiekben szét akarta szerelni.

A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetése miatt folytat eljárást.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság korábban többször felhívta a figyelmet a gépjárműlopások és -feltörések megelőzésének fontosságára! Tekintsék meg újra „Car-megóvás” című kisfilmünket!