Hírek

A karcagi rendőrök őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt

A megalapozott gyanú szerint, júniusban és júliusban több vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett a tiszaburai férfi.

Ismeretlen személy ment be egy tiszaburai ingatlanba 2021. július 28-án a délelőtti órákban, és onnan paradicsomot, szeletelt kenyeret, egy doboz margarint és üdítőt tulajdonított el. A sértett bejelentést tett a rendőrségre és elmondta, hogy csak rövid ideig távoztak el családjával az otthonukból, és amikor visszaértek, akkor tapasztalták, hogy a reggelire való hiányzik a konyhából.

A rendőrök helyszíni szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek, tanúkat hallgattak ki és vizsgálták a bűncselekmény sorozatba illeszthetőségét is. A tapasztalt nyomozók nem tévedtek, hiszen Tiszaburán több magánszemély családi házába illetve két élelmiszerboltba is bement egy 21 éves helyi lakos, aki az ingatlanokból általában különböző használati tárgyakat és élelmiszert tulajdonított el. A korábbi öt jogsértés gyanúsítottját ismét elszámoltatták a rendőrök, mely során újabb gyanúsítás közlésére is sor került. A nyomozó hatóság a terhelt őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

A Karcagi Rendőrkapitányság hatrendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.