Hírek

A letétbe vett tárgyakkal bukott le

A körözés miatt őrizetbe vett férfi a megalapozott gyanú szerint elfogása előtt egy családi házból lopott Cibakházán. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a feltételezett elkövetőt.

A rendőrök 2021. január 6-án 10 óra 10 perckor ellenőriztek egy helyi lakost Cibakháza belterületén, akiről megállapították, hogy a Soproni Rendőrkapitányság körözését rendelte el.  A rendőrök a férfit az ellene érvényben lévő körözés miatt előállították a Tiszaföldvári Rendőrőrsre, ahol őrizetbe vételéről határoztak. A fogdai befogadáskor a férfinél található értéktárgyakat – többek között hátizsákot, bakancsot, mobiltelefont, hangszórót, tabletet, fülhallgatót és készpénzt – letétbe vették. A délutáni órákban azonban bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy 2021. január 6-án a nap folyamán ismeretlen személy bement Cibakházán egy családi ház udvarára, majd a verandáról bakancsot, hátizsákot, készpénzt és különböző elektronikai eszközöket tulajdonított el. A helyi rendőrökben felmerült a gyanú, hogy a korábban őrizetbe vett 35 éves helyi lakos letétjében szereplő tárgyak megegyeznek az ellopott dolgokkal. A férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, és az eltulajdonított értékeket lefoglalták. A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást S. József ellen.  

Megalapozott a gyanú továbbá arra is, hogy a terhelt követte el azt a bűncselekményt, ami Cibakházán történt 2021. január 4-én 17 óra 40 perc körül. A rendelkezésre álló adatok szerint a 35 éves férfi egy nyitva hagyott gépjárműből tulajdonított el egy mobiltelefont valamint bankkártyát.  A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetése miatt is folytat eljárást a jogsértő ellen.