Hírek

A nyomozók gyorsan megállapították a feltételezett elkövetők kilétét

A megalapozott gyanú szerint több jászladányi magánszemély sérelmére követtek el vagyon elleni bűncselekményt egy éjszaka alatt.

A Jászladányi Rendőrőrsre bejelentések érkeztek 2021. január 11-én a reggeli órákban, mert az éjszaka folyamán több magánszemély sérelmére történt vagyon elleni bűncselekmény.

Ismeretlen személy Jászladány egyik lakóházának udvarára ment be 2021. január 10-én 23 óra és 2021. január 11-én 10 óra között, és a gazdasági épületből ellopott több zsák forgácsot és gyermekjátékokat. Ismeretlen személy törte be egy jászladányi lakóház utcafronti ablakait 2021. január 11-én 4 óra és 5 óra között. A bűncselekmény helyszínétől alig 300 méterre ismeretlen személy egy utcán parkoló személygépkocsi visszapillantó tükrét megrongálta és a szellőzőrácsát eltávolította. Ismeretlen személy ugyanezen utcában és időpontban egy lakóház előtt parkoló jármű csomagterének ajtaját próbálta kinyitni, sikertelenül. Ugyancsak ismeretlen elkövető az előző helyszíntől néhány száz méterre egy jászladányi ingatlan udvarára mászott be, és onnan lapátot tulajdonított el és megrongált egy segédmotoros kerékpárt. Az elkövetőt cselekményében megzavarhatták, mert a cipőjét a helyszínen hagyta.

A rendőrök már a bejelentéseket követően vélelmezték, hogy a bűncselekmények elkövetője ugyanaz a személy lehet. A gyorsan végrehajtott nyomozási cselekmények eredményeként a jászladányi rendőrök azonosították, elfogták és a helyi rendőrőrsre előállították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 38 éves férfit és annak 15 éves fiát.

A felnőttkorú terheltet garázdaság és több rendbeli lopás bűncselekmény továbbá – mivel a gyermekét bűncselekmény elkövetésére bírta rá – kiskorú veszélyeztetés bűntett miatt, míg a fiatalkorút több rendbeli lopás és garázdaság elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrök.