Hírek

A pincében termeszthették a kábítószert

A paksi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet két bölcskei férfival szemben folytattak kábítószer birtoklás vétség elkövetése miatt.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. június 2-án arról, hogy Bölcskén a Csorda úti pincesor egyik pincéjét feltörték, illetve ugyanitt vadkender termesztésének nyomait is látták. Az egyenruhások az érintett tanyánál kábítószer termesztésére utaló nyomokra bukkantak. A megtartott szemle során a rendőrök kábítószer termesztéséhez szükséges felszereléseket – többek között nagy teljesítményű lámpákat, szellőztető berendezés darabjait, növényi tápanyagokat, tároló edényeket –, valamint kábítószergyanús zöld növényi maradványokat találtak.

A paksi rendőrök az esettel kapcsolatban két bölcskei – egy 45 éves és egy 38 éves – férfit állítottak elő. A nyomozók mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az eljárás során további bűncselekmények – így lopás – gyanúja is felmerült, melyet szintén vizsgáltak a rendőrök.

A Paksi Rendőrkapitányságon a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat mindkét személlyel szemben a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.