Hírek

A rendőrautó előtt „kacsázott” az úton, majd árokba csúszott

Homokszentgyörgy és Mariettapuszta között szenvedett balesetet egy személygépkocsi, a sofőrnél felmerült az ittas járművezetés gyanúja.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2021. január 12-én 23 óra 50 perckor a körzeti megbízottak észlelték, amint egy előttük közlekedő autó sofőrje bizonytalan úttartással közlekedett, majd kisvártatva az árokba csúszott. A körzeti megbízottak az ellenőrzés során megállapították, hogy E. János megszegte a kijárási korlátozás szabályait, valamint nem rendelkezett vezetői engedéllyel. A 34 éves férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt jelzett, ezért további mintavételre állították elő. A Barcsi Rendőrkapitányság a mezőtúri férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást, a kijárási korlátozás megszegése miatt pedig szabálysértési eljárást indított.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti! A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák!

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

…hogy mindenki hazaérjen!