Hírek

A rendőrök elfogták a kifosztás gyanúsítottját

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Kifosztás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság egy 25 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított 2020. szeptember 26-án nem sokkal éjfél után bement egy hajdúszoboszlói családi házba, ahol először egy karórát vett magához. Ezt követően további értékeket keresve, a hálószobába ment, ahol az 51 éves tulajdonos aludt. A nő székre akasztott táskájában kutatni kezdett, azonban a sértett felébredt és rákiáltott. A gyanúsított ekkor elfutott, és a karórával együtt magával vitte a táskában talált pénztárcát, olvasószemüveget és iratokat. A rendőrségre érkezett bejelentés követően az egyenruhások egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt és előállították a rendőrkapitányságra.

A helyi lakost gyanúsítotti kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt. 

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ügyében a hatóság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.