Hírek

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőket

A megalapozott gyanú szerint, a barkácsbolti alkalmazottak a munkahelyükről otthonaikba vitték az eltulajdonított értékeket.

Ismeretlen személyek 2020. november és 2021. január hónapok között egy szolnoki barkácsáruházból több alkalommal tulajdonítottak el különböző termékeket.

Bejelentést követően a rendőrök adatgyűjtések, tanúkihallgatások és a kamerafelvételek elemzése során megállapították, hogy a lopásokat két bolti alkalmazott követhette el, akik úgy tudták kivitelezni cselekményüket, hogy – anyagi ellenszolgáltatásért cserébe – az áruházi biztonsági őrök nem nézték át a munkaidő végén távozó érintettek táskáját.  A nyomozók elfogták és előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható jogsértőket, akiket gyanúsítottként kihallgattak. A rendőrök a lopással gyanúsított bolti alkalmazottak és biztonsági őrök lakásán kutatást tartottak, mely során az áruházból ellopott tárgyak egy részét – többek között karácsonyi izzósorokat, lámpákat, szőnyegeket, tisztálkodási szereket, zuhanyszettet, kézi ágvágót, digitális széfet,  ágyneműket – megtalálták és lefoglalták.

A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást.