Hírek

A rendőrök őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt

A megalapozott gyanú szerint, a járművezetéstől korábban eltiltott és vezetői engedéllyel sem rendelkező jogsértő egy gépjárművet vitt el Jászladányon.

Egy helyi lakos tett bejelentést a rendőrségre, mert a tulajdonát képező, nagykapu nélküli, jászladányi családi háza udvaráról ismeretlen személy eltulajdonította a személygépkocsiját 2021. február 3-án 19 óra és 19 óra 15 perc között. A bejelentő elmondta, hogy amikor leállt a gépjárművével, annak gyújtáskapcsolójából az indítókulcsot nem vette ki. A járműben készpénz és személyes iratok voltak. A bejelentést követően a rendőrök adatgyűjtést végeztek, mely során Jászkiséren megtalálták az elkövető által eltulajdonított járművet. A helyszín közelében az egyenruhások ellenőriztek egy jászkiséri lakost, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható volt, ezért őt elfogták és előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra. A nyomozás adatai szerint, a terhelt a gépjárművet eladásra kínálta egy helyi lakosnak. A nyomozók lopás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták a 35 éves férfit, aki beismerő vallomást tett.

A rendőrök megállapították, hogy a jogsértő vezetői engedéllyel nem rendelkezett, sőt a Jászberényi Rendőrkapitányság a járművezetéstől korábban eltiltotta, ezért a férfit meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették. A nyomozók a járművet a tulajdonosnak visszaadták.