Hírek

A rendőrök rablás gyanúja miatt vették őrizetbe őket

A tatai nyomozók egy 17 és egy 15 éves fiatalt hallgattak ki gyanúsítottként, akik erőszakkal két kiskorútól hangszórókat vettek el.

A gyanú szerint egy 17 és egy 15 éves fiatal 2020. december 29-én délután Tatán az egyik bevásárlóközpont előtt útonállás szerűen megállított két kiskorút, akik gyalogosan arra közlekedtek. Ellenük fenyegetően fellépve elvették a náluk lévő bluetooth hangszórókat, majd amikor tulajdonosa azt visszakövetelte, az egyik feltételezett elkövető őt ököllel többször megütötte. Az esetet követően a sértettek elfutottak a helyszínről. Az ügyben végzett adatgyűjtés során a tatai nyomozók azonosították a 17 és a 15 éves fiatalt, akiket 2021. január 8-án a rendőrkapitányságra előállítottak, majd gyanúsítottként kihallgattak. A bűncselekmény elkövetését mindketten  beismerték. Ellenük rablás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök a bevezetett nyomozati cselekmények során az egyik hangszórót megtalálták és lefoglalták.

A rendőrség a fiatalokat őrizetbe vette, és kezdeményezte, hogy a Tatabányai Járás Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatásukra.