Hírek

A rendőrség nem adja fel

Változatlanul jelentős erőkkel tart a hajtóvadászat az után a férfi után, aki 2021. január 19-én a gödöllői HÉV-en egy munkába tartó nőre támadt.

Nyomozócsoport alakult, a tettesről grafika készült, Pest megye rendőrfőkapitánya nettó 1 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki. Az eltelt 46 nap alatt a nyomozócsoport és a kiegészítő egységek munkatársai közel 600 liter kávét fogyasztottak el, szolgálati autókkal 3000 kilométernyi, gyalogosan közel 250 kilométer távolságot tettek meg. Teljesítettek 470 órányi bűnügyi portyaszolgálatot, végig néztek kb. 250 óra kamerafelvételt. Az ügyhöz kapcsolódva előállítottak 12 főt, mindnyájukat elszámoltatták – nem volt közük a támadáshoz. A nyomozás iratainak egymás mellé rakott lapjainak hossza négy Duna híd hosszát teszi ki, a kezdeményezett és fogadott telefonhívások száma több mint háromezer, az elektronikus levelek száma ötszáz körüli.

A támadóról készült grafika alapján készített plakátokat 2021. március 5-én kora reggel kezdték teríteni a H8 vonalán és környékén. A HÉV szerelvényeken, a megállókban, a forgalmasabb helyszíneken több száz felhívást helyeztek ki a HÉV rendészet munkatársai és a gödöllői rendőrök.

A rendőrség továbbra is várja a felderítést segítő állampolgári bejelentéseket a közismert telefonszámokon (06-80-555-111 – Telefontanú, és a 112 központi segélyhívó). A gödöllői rendőrök pedig folytatják a hajtóvadászatot, és mindent megtesznek a támadó azonosítása, felkutatása és elfogása érdekében.