Hírek

A rózsaszín biciklit is magával vitte – három órán belül elfogták a rendőrök

A Debreceni Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint hét kerékpárt, de még egy kutyát is ellopott Debrecenben.

Egy nő tett feljelentést a rendőrségen 2020. május 20-án 18 óra körül arról, hogy Debrecenben, az Egyetem sugárúton lévő társasházból ellopták a rózsaszín kerékpárját. A nyomozók a bejelentést követően adatot gyűjtöttek, és három órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt. A rendőrök a 15 éves hajdúhadházi lakost előállították, az ellopott biciklit pedig lefoglalták és visszaadták a tulajdonosának.

Az eljárás során kiderült az is, hogy gyanúsított 2020 februárjában és márciusában további hat kerékpárt, valamint május 16-án egy kutyát is ellopott Debrecenben. A nyomozók a férfit kétrendbeli lopás bűntett és hatrendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait átadta az ügyészségnek.