Hírek

A szezon elkezdődött, a tavaszi felkészülés elengedhetetlen

A motorkerékpározás egyedi élménye, a „szabadság érzete” csábítóan hat a közlekedők egyre bővülő rétegére. Ne felejtsék el soha, mindenkit hazavárnak!

Az enyhe idő beköszöntével sokan veszik elő motorkerékpárjukat, ilyenkor jelentősen megnő az utakon a kétkerekűekkel közlekedők száma. Ők azonban a közlekedők legvédtelenebb csoportjába tartoznak. Testüket nem védi más, mint a jól megválasztott ruházat, a protektorokkal ellátott nadrág és kabát, a csizma, a kesztyű és a bukósisak.

  • Fontos, hogy a motorosok az első indulás előtt – a több hónapos kihagyás után – készítsék fel járműveiket az újbóli közlekedésre!
  • Ellenőrizzék a motorkerékpárok műszaki állapotát:
  • az akkumulátort,
  • a világító- és jelzőberendezést,
  • a gumiabroncsokat,
  • a kormány- és fékberendezések megfelelő állapotát és működését!

Az is lényeges, hogy a sofőrök saját maguk „felkészítéséről” se feledkezzenek meg! Néhány hónapos kihagyás után ugyanis még a rutinos motorosok jármű kezelésében is hiányosságok merülhetnek fel, tompulhatnak a reflexek.

Az utakon nagyon fontos, hogy a közlekedés valamennyi résztvevője szabálykövető, felelősségteljes magatartást tanúsítson. Mindenkinek meg kell értenie, hogy szabályszegéssel maguk és mások életét, testi épségét veszélyeztetik.

A témával kapcsolatban szíves figyelmükbe ajánljuk az Országos Balesetmegelőzési Bizottság honlapján elérhető tájékoztatókat.

… hogy mindenki hazaérjen!

https://kreszvaltozas.hu/tanacs/kuszobon-a-motorosideny-ideje-rakeszulni/

https://kreszvaltozas.hu/hir/ha-mar-elokerult-a-motorkerekpar/