Hírek

A tapolcai ámokfutó letartóztatását kezdeményezték a rendőrök

Az 52 éves férfi fél órán belül öt autót tört össze, előtte ittasan vezetett, korábban pedig egy villanyórát döntött ki.

Ahogy arról beszámoltunk, a rendőrségre bejelentés érkezett 2021. április 3-án este arról, hogy egy autós Tapolcán kidöntött egy villanyórát. A kiérkező rendőrök a balesetet okozó 52 éves helyi férfival szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

Két nappal később, 2021. április 5-én délelőtt a férfi Köveskál és Gyulakeszi között közlekedett autójával, amikor egy másik jármű előzni kezdte őt. A járművezető ekkor balra kormányozta autóját, áttért a másik forgalmi sávba, és a két gépkocsi összeütközött, majd az árokba sodródtak. A balesetben nem sérült meg senki. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy az 52 éves sofőr szeszes italt fogyasztott a vezetés megkezdése előtt, ezért a rendőrök vezetői engedélyének elvétele mellett büntetőfeljelentést tettek ellene.

Aznap délután a férfi egy kistehergépkocsival elindult a 77-es számú főúton, Tapolca felől Veszprém irányába. Egészen Monostorapátiig ment, közben három autónak ütközött, majd visszafordult Tapolca felé. Útja során több közúti jelzőtáblát is kidöntött. A városba érve ismét nekiment egy táblának, ami megrongált egy autót. Ezután egy benzinkút közelében, az ott helyszínelő rendőrök mellett felhajtott az útpadkára, majd az úttestre visszatérve egy másik gépkocsinak csapódott. A balesetek során személyi sérülés nem történt. A rendőrök a férfit a helyszínen elfogták, majd előállították, és őrizetbe vették.

A sofőr ellen járművezetés közúti veszélyeztetés bűntett, valamint cserbenhagyás és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt folyik eljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon. A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.