Hírek

Akkumulátorokat és üzemanyagot loptak parkoló autókból – a debreceni nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát

A két fiatal kézrekerítésére külön nyomozócsoport alakult. Elfogásukat követően közel 40 lopással lettek meggyanúsítva.

A rendőrségre több bejelentés is érkezett 2019 novemberében és decemberében arról, hogy Debrecenben ismeretlenek parkoló autókból lopnak akkumulátorokat, de voltak olyan járművek, amelyekből az üzemanyagot is lecsapolták. A nyomozók az elkövetők elfogása érdekében esténként nagyobb lakótelepeken járőröztek, amelynek eredményeként 2019. december 18-án 1 óra körül tetten értek két fiatalt, amint egy autó üzemanyagát engedték le egy kannába. A hajdúszoboszlói lakosok saját autójukkal mentek Debrecenbe elkövetni a bűncselekményeket, és még arra is odafigyeltek, hogy a kocsijukról leszedjék a rendszámot. A rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták őket, és kutatást tartottak az otthonaikban, amelyek során több olyan tárgyat is lefoglaltak, amiket a lopásokból szerezhettek a fiatalok. A nyomozás adatai szerint általában akkumulátorokat, valamint üzemanyagot loptak, de volt olyan is, hogy egy autót kötöttek el, amivel nem sokkal később felborultak.

A széleskörű és minden részletre kiterjedő nyomozás eredményeként a nyomozók közel 40 autófeltöréssel, rongálással és lopással gyanúsították meg a fiatalokat.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 28 rendbeli gépkocsifeltörés, 9 rendbeli gépkocsiból lopás, 1 rendbeli rongálás, 1 rendbeli jármű önkényes elvétele, valamint 1 rendbeli egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást velük szemben.

A hatóság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat a napokban megküldte az illetékes ügyészségnek.