Hírek

Árkon-bokron keresztül

Hiába próbált menekülni a készenléti rendőrök elől kerítéseken keresztül egy 30 éves férfi, rövid futás után földre vitték.

Bag településen láttak el szolgálatot a Készenléti Rendőrség járőrei 2021. január 7-én, amikor tudomást szereztek egy körözés alatt álló férfi hollétéről. Amint szolgálati autójukkal leparkoltak a kapott címen, látták, hogy a keresett férfi kiugrik a ház hátsó ablakán és futásnak ered. A rendőrök vezényszó nélkül rohantak utána, kerítéseken ugráltak át, miközben a menekülő rá sem hederített megálljt parancsoló szavaikra. A szökevény az egyik szomszédos ingatlan kerítésén keresztül mászott volna ki az utcára, az időközben érkező rendőri erősítés azonban útját állta. A férfi – kezében egy feszítővassal – megtorpant, de megadásra továbbra sem volt hajlandó. A patthelyzetet a rendőrök pillanatok alatt megoldották, erőfölényüket és taktikai képzettségüket kihasználva földre vitték, majd előállították.

A 30 éves férfi ellen két körözés volt elfogásakor érvényben, a Gödöllői Rendőrkapitányság rablás bűntette miatt, a Budapest Környéki Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja jogerősen kiszabott szabadságvesztése letöltésének meg nem kezdése miatt bocsátott ki ellene elfogatóparancsot.