Hírek

Ásványvizet osztottak az utazóknak a rendőrök Röszkénél

Hűtött ásványvízzel kínálták a rendőrök a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen kilépésre várakozó utasokat, ahol vasárnapra ötórás sor alakult ki.

A határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök, 2021. augusztus 1-én, a forróságban, hűtött ásványvizet osztottak a sorban álló utasoknak, ahol csütörtök óta folyamatos a várakozás.

Az év ezen időszakában mindkét irányba erős a forgalom, hiszen a Nyugat-Európában doglozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig pihenni indulnak. Az átutazók száma ilyenkor elérheti, sőt időnként meghaladja a napi 60 ezret. Így nem ritkán több órás várakozás vár azokra, akik ezt az útvonalat választják. Az átkelőhelyet a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság teljes kapacitáson működteti, 9-9 sávon halad a forgalom az országból ki és be. A rendőrség azt javasolja, aki teheti válassza a kisebb határátkelőket, ahol kevesebb várakozási idővel kell számolni. Szombaton a megyében Szerbiából és Romániából ki és belépő utasok száma megközelítette a 140 ezret.
A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal Határinfo rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az érdeklődők.
A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket. Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót.