Hírek

Autóból lopott, majd a lopott pénzből autót vett

A Szegedi Rendőrkapitányságon lopás miatt indult eljárás egy helybeli férfival szemben, aki készpénzt vitt el egy parkoló autóból a városban. Lopás miatt kell felelnie.

A megalapozott gyanú szerint a fiatal férfi 2021. január 26-án este nyitotta ki a gépkocsit, amely a külvárosban parkolt. A járművet átkutatta, eközben magához vette a sértett pénztárcáját, amiben személyes iratok mellett kétszázharmincezer forint volt. A bankjegyeket kivette, a tárcát pedig egy közelben lévő kuka tetejére tette, ezután sietve távozott. A tulajdonos csak másnap reggel vette észre a lopást, majd feljelentést tett a rendőrségen.

A rendőrök az adatgyűjtés során 24 órán belül megállapították a feltételezett elkövető személyazonosságát, akit a városban elfogtak és a Szegedi Rendőrkapitányságra előállítottak. Gyanúsítotti kihallgatásán a férfi részletes beismerő vallomást tett, elmondta azt is, hogy a lopott pénzből vett egy autót, amit le is foglaltak tőle a nyomozók. Vele szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.