Hírek

Az elmúlt napok balesetei

Az elmúlt négy napon összesen egy személyi sérüléssel járó és három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Bánk irányából Romhány irányába közlekedett egy 23 éves férfi személygépkocsival 2021. január 17-én 12 óra 20 perc körül, amikor elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, és a kanyarban kisodródott, egy optikai oszlopot megrongált, majd egy fának ütközött. A baleset következtében a jármű vezetője megsérült.

Salgótarjánban, a Csokonai úton közlekedett ugyanezen a napon  személygépkocsival egy 26 éves férfi, amikor a járművel megcsúszott és egy villanyoszlopnak csapódott. A balesetben személyi sérülés nem történt, a járműben anyagi kár keletkezett.

A rendőrök az elmúlt négy napon további két anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint három ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy a csúszós, jeges utakon fokozott figyelemmel és körültekintéssel vezessenek!

A síkos utakon való fékezés teljes összpontosítást kíván, ráadásul a fékút télen általában hosszabb, mint optimális útviszonyoknál. Amennyiben a kocsiban nincs blokkolásgátló (ABS), úgy a kerekek gyorsan leblokkolnak, a jármű kormányozhatatlanná válhat, könnyen kicsúszhat.

A csúszós, jeges utakon való közlekedéshez javasolt a téli gumi használataMég akkor is téli abroncsokkal induljunk útnak, ha éppen nincs hó!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel és körültekintően közlekedjenek! Amennyiben a közlekedés biztonságát veszélyeztető körülményt észlelnek, esetleg balesetet szenvednek vagy balesetet látnak, kérjenek segítséget a 112-es díjmentesen hívható egységes segélyhívó számon.

…hogy mindenki hazaérjen!