Hírek

Az elmúlt négy nap balesetei

Nógrád megyében egy személyi sérüléssel járó és hat anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A 22-es számú főúton közlekedett tehergépkocsival egy 36 éves férfi 2021. február 4-én 10 óra körül, amikor a pusztaberki elágazó közelében az erős, viharos szél miatt a gépjármű az oldalára borult. A balesetben a gépkocsi vezetője sérült meg.

Nógrád megye területén az elmúlt négy napon további hat anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint négy ittas vezetővel szemben intézkedtek a rendőrök.  

Kérjük, hogy viharos szélben csökkentsék a jármű sebességét, fokozott figyelemmel közlekedjenek, és tartsanak nagyobb követési távolságot! A viharos széllökések kiszámíthatatlanok. Két kézzel, erősen tartva fogják a kormányt, főként erdős részről nyílt területre közlekedve, óvakodjanak a hirtelen kormánymozdulatoktól! Magas építésű járművek, teherautók, kamionok előzésekor a szél irányától függően számítsanak hirtelen fellépő oldalszélre, vagy annak megszűnésére!

Felhívjuk a figyelmet, hogy a megye útjai csúszósak, illetve helyenként hóval, vagy jéggel fedettek, ezért a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek!

Fontos, hogy csökkentsék haladási sebességüket, növeljék a követési távolságot, a gyalogosokra fokozottan figyeljenek és tartsanak nagyobb oldaltávolságot a kerékpárosok és motorosok melletti elhaladás során!

… hogy mindenki hazaérjen!