Hírek

Azonnal a nyomok után indultak

A monori rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a betöréssel gyanúsítható 29 éves férfit.

Maga a bejelentő fogadta a rendőröket 2021. február 23-án az üllői telephelyen. Elmondta a zsaruknak, hogy a területen lévő egyik épület ajtajáról hiányzik a lakat és az ajtaja is nyitva van, holott azt ő előző nap nem úgy hagyta, az épületben tárolt rozsdamentes mosogatótálcáknak és nagy mennyiségű, kartondobozokba pakolt fűszerpaprika vetőmagoknak pedig lába kélt.

A helyszíni szemle során figyeltek fel a rendőrök egy másik épületrészre és annak környezetére, ahol a nyomok alapján kiderült, egy kismunkagéppel a drótkerítést átszakítva hajtott át és jutott be a portára az akkor még ismeretlen elkövető. Egy másik tároló bejárati ajtajának vaspántját flexszel levágta, faajtaját kitörte, és onnan is elvitt mindent, amit értékesnek talált, mindezzel összesen közel kétmillió forint kárt okozva.

A monori és üllői rendőrök tanúkat hallgattak meg, adatokat- és információkat gyűjtöttek, ami hamar eredményt hozott, egészen a feltételezett elkövető házáig vezette őket. A kutatás során a nyomozók a lopott holmik egy részét és a cselekményhez használt munkagépet is megtalálták, a férfit elfogták és előállították. A 29 éves terhelt kihallgatása során vallomást tett, azonban a bűncselekmény elkövetését tagadta.

A helybéli férfivel szemben -őrizetbe vétele mellett- lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Monori Rendőrkapitányság.

12