Hírek

Balesetek Nógrád megyében

Az elmúlt három napon a rendőrségre személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés.

Egy 27 éves férfi közlekedett személygépkocsival 2021. január 4-én 18 óra körül a 22-es számú főúton, Ipolyszög irányából Érsekvadkert felé, amikor az út menti füves területről egy szarvas ugrott a gépkocsi elé, amit elütött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a járműben anyagi kár keletkezett.

Nógrád megye közútjain további két anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri az autósokat, hogy vezessenek óvatosan, figyelmesen! A vadelütések legnagyobb része reggel, valamint az esti szürkületkor történik. A potenciálisan veszélyes útszakaszokon a veszélyt jelző KRESZ-tábla figyelmezteti a sofőröket, azonban bármikor az útra tévedhet egy vad, még akkor is, ha nincs elhelyezve vadveszélyre figyelmeztető közlekedési jelzőtábla. Legyenek tekintettel a látási viszonyok megváltozására, haladásuk ütemét ehhez igazítsák, és lehetőség szerint az út menti területeket is folyamatosan kísérjék figyelemmel!

…hogy mindenki hazaérjen!