Hírek

Balesetek Vas megyében

Az egyik gépjárművezető ittasan, vezetői engedély nélkül sodort el két személyt Szentpéterfán.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy, súlyos és kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink három, anyagi kárral végződött baleset helyszínén is intézkedtek.

Személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök 2021. március 12-én, Szombathelyen. Egy kisszigeti lakos személyautóval közlekedett a Körmendi úton, amikor a Hajnóczy József utca kereszteződéséhez érve későn vette észre az előtte, forgalmi okok miatt megálló személyautót és nekiütközött. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a balesetben két személy könnyebben megsérült. Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Ugyancsak személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2021. március 12-én, Szentpéterfa belterületén. Egy helyi lakos munkagéppel kívánt leparkolni a Kossuth Lajos utcában található dohánybolt előtt kialakított várakozóhelyre, melynek során nekiütközött az üzlet előtti padon ülő két személynek. A balesetben az elsődleges orvosi vélemény szerint a padon ülő két személy súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszíni intézkedés során a rendőrök a jármű vezetőjével szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A férfi a vezetői engedélyét sem tudta átadni az intézkedő járőröknek, mivel azzal nem rendelkezett. A 46 éves férfit a szombathelyi rendőrök további mintavételre előállították és vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja, valamint engedély nélküli vezetés miatt eljárást indítottak. A baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Könnyebben megsérült az a motoros, aki 2021. március 12-én szenvedett balesetet Celldömölkön. Egy sárvári lakos segédmotor-kerékpárral közlekedett a Sági utcában, amikor haladása során elvesztette uralmát járműve felett és az úttest jobb szélén várakozó tehergépkocsi hátuljának ütközött. A baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a Celldömölki Rendőrkapitányság.

Az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekedjenek! A türelmes és toleráns magatartással sokat tehetnek a közlekedés biztonságáért! Ne feledjék, a közlekedési balesetek megelőzhetők!

… hogy mindenki hazaérjen!