Hírek

Baleseti összesítő Győr-Moson-Sopron megyéből

Az elmúlt 24 órában a rendőrök két személyi sérüléssel és nyolc anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek Győr-Moson-Sopron megye útjain.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Győrben, az Eörsy Péter utcában, 2021. január 20-án 10 órakor. Egy 33 éves győrújbaráti nő közlekedett személygépkocsival a Bem tér felől, a Jósika utca irányába. Haladása során az Eőrsy Péter utca és Jósika utca kereszteződésében – megfordulási szándékkal – jobbra lehúzódott, majd a fordulási manővert megkezdve nem biztosított elhaladási elsőbbséget a Bem tér felől érkező autónak és összeütköztek. A karambol során a balesetet okozó sofőr megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Győrben, a Zrínyi utcában, 2021. január 20-án 14 órakor. Egy 22 éves darnózseli férfi közlekedett személygépkocsival a Bem téren, az Eőrsy Péter utca felől, a Zrínyi utca irányába. Haladása során a Bem tér és a Zrínyi utca kereszteződéshez érve – a jelzőtábla utasítása ellenére – nem biztosított elsőbbséget a Hunyadi utca felől érkező autóbusznak, amelynek következtében összeütköztek. A baleset során az autóbusz két utasa megsérült őket a mentők kórházba vitték.

.

A balesetek körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A hasonló jellegű balesetek elkerülése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy útkereszteződéshez érve a kihelyezett jelzőtáblák utasításait mindig tartsák be, azt a járművet, amely elsőbbséget élvez, ne kényszerítsék hirtelen irányváltoztatásra vagy fékezésre!

A kereszteződéseket mindig fokozott figyelemmel és mérsékelt sebességgel kell megközelíteni, hogy az elsőbbségadási kötelezettségnek eleget tudjanak tenni. Akinek elsőbbsége van, minden esetben győződjön meg arról, hogy azt számára biztosították-e!

…hogy mindenki hazaérjen!