Hírek

Baleseti összesítő Vas megyéből

Az elmúlt 24 órában történt.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy, súlyos és egy, könnyű sérüléssel járó közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink öt, személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.    

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2021. január 8-án, Körmenden. Egy gasztonyi lakos egy járműszerelvénnyel közlekedett a Rákóczi Ferenc úton Csákánydoroszló irányába, amikor haladása során forgalmi okok miatt fékezett, melynek következtében átsodródott a szemközti forgalmi sávba és nekiütközött a vele szemben közlekedő személygépkocsi elejének. Az autó az ütközés miatt lesodródott az útról és az oldalára borult. A személyautó utasa – az elsődleges orvosi vélemény alapján – súlyos sérülést szenvedett. A baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a Körmendi Rendőrkapitányság.

Ugyancsak személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök 2020. január 8-án, Szentgotthárdon. Egy rábagyarmati lakos személygépkocsival közlekedett a Dózsa György utcában a Mária utca felől, amikor haladása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott a Tompa Mihály utca kereszteződésébe, ahol összeütközött egy ott közlekedő kerékpárossal. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a biciklis könnyebben megsérült a balesetben. Az eset körülményeit a Körmendi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Az utak biztonsága és a balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekedjenek!

A téli csapadék miatt csúszóssá váló utak, valamint a korlátozott látási viszonyok miatt járműveik sebességét mérsékeljék úgy, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni!

A romló látási viszonyok komoly veszélyforrásnak számítanak, ezért különösen fontos a láthatóság és a járművek kivilágítása.

Ne feledjék, a közlekedési balesetek megelőzhetők!

… hogy mindenki hazaérjen!