Hírek

Baleseti összesítő

Megyénkben az elmúlt héten az előző év hasonló időszakához képest héttel csökkent a sérüléses balesetek száma, azonban egy személy a helyszínen életét vesztette.

Baranya megye közútjain 2021. január 11-e és 17-e között összesen öten sérültek meg közúti közlekedési balesetben. Összesen 29 közlekedési baleset történt, amelyből négy személyi sérüléssel járt. A személyi sérüléses balesetek egy esetben súlyos, kettő esetben könnyű sérüléssel végződtek, egy pedig halálos kimenetelű volt.

Az elmúlt héten ismét az elsőbbség meg nem adása volt a vezető baleseti ok, második helyen a gyorshajtás és a szabálytalan előzés szerepelt.

Az elsőbbség meg nem adása miatt történt baleseteknél jellemző, hogy a közlekedők nem veszik figyelembe az „Állj! Elsőbbségadás kötelező! és az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblákat, és nem állnak meg, illetve nem biztosítanak elsőbbséget a keresztirányból érkező járművek részére.

Közlekedjenek türelmesebben, a reggeli és délutáni csúcsidőben még fokozottabban figyeljenek a gyalogosokra! Közlekedésük során igyekezzenek megérteni egymás szándékát, bosszankodás és türelmetlenség helyett legyenek előzékenyek, segítőkészek!

 

… hogy mindenki hazaérjen!