Hírek

Befejezték az ügy vizsgálatát

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatot annak a nőnek az ügyében, akivel szemben közúti baleset okozásának vétsége miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozás adatai szerint 2020. március 31-én 15 óra 2 perckor egy 32 éves nemeshetési nő közlekedett személygépkocsival a 7363-as számú úton, utasként két gyermekét szállította. A 76-os főút kereszteződéséhez érve a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasításának ellenére –balra kanyarodása során – nem biztosított elsőbbséget a neki balról érkező 43 éves zalaegerszegi nő által vezetett személyautónak és összeütköztek. A baleset során a 32 éves sofőr és egyik gyermeke súlyos-, míg a gépkocsiban hátul helyet foglaló gyermeke könnyű sérülést szenvedett.

A nemeshetési nőt közúti baleset okozásának megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, aki elismerte a felelősségét a baleset bekövetkezéséért.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.