Hírek

Bilincselték

Tört zúzott a fiatal férfi Dabas belvárosában. A rendőrök garázdasággal gyanúsítják.

Az édesapa értesítette a rendőrséget 2021. március 16-án este, hogy fia fejszét és csavarhúzót vett magához, biciklire ült és azzal a célzattal indult el otthonról, hogy ami csak az útjába kerül azt összetöri, szétveri.

Így is tett. Első körben öt, utcán parkoló autó kerekét szúrta ki, egyiknek a szélvédőjét is ripityára törte. Nem sokkal később a helyi rendőrség épülete előtt parkoló szolgálati gépkocsi kerekének is nekiesett, azt azonban hiába döfködte, nem lyukadt a kerék, így tovább ment. A következő, egyben utolsó állomás egy pékség bejárati ajtaja volt, üvegét a nála lévő fejszéjével beverte, majd az eszközt eldobta és tovább sétálgatott. Nem sokáig, megjelentek a rendőrök, elfogták és előállították a 31 éves férfit.

Kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését, a gyanúsítás ellen panaszt nem tett. Elmondta a rendőröknek, hogy tisztában van azzal, amit elkövetett, végtelenül bánja, hogy tettével sok embernek munkát adott éjszakára. A történteket nagyon sajnálja, a sértetteknek okozott kárt pedig hajlandó az utolsó forintig megtéríteni.

A Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a helyi férfivel szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, a kijárási tilalom megszegése miatt pedig helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök.