Hírek

Bíróság előtt a szerdán elfogott bolgár embercsempész

A Tolna megyei rendőrök az M6-os autópálya Fácánkerti pihenőjében ellenőrizték az illegális migránsokat szállító kisbuszt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek jelzése alapján 2021. január 6-án az éjszakai órákban ellenőriztek egy bolgár rendszámú járművet az M6-os autópálya 134-es kilométerszelvényében, a Fácánkerti pihenőben. A kisbuszt vezető férfin kívül a gépkocsiban kilenc – magát szír állampolgárnak valló – személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért a járőrök a sofőrt, valamint az utasokat is elfogták és előállították.

A rendőrök – meghallgatásukat követően – az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a 23 éves bolgár állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A rendőrök az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.