Hírek

Biztonságban Húsvétkor is!

A balesetek megelőzése érdekében fogadják meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait.

Idén a Húsvét szűk családi körben, a távoli rokonok látogatása nélkül, az otthonokban zajlik. A rendőrség azonban készül arra, hogy fokozottabb forgalom várható, ezért rendőri jelenlétet biztosít az utakon. Ennek elsődleges célja a közúti forgalom segítése, és folytonosságának biztosítása. A húsvéti ünnepek alatt a rendőrök a passzív biztonsági eszközök, azaz a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer megfelelő használatát kiemelten ellenőrzik. Idén húsvétkor a rendőrség nem végez koncentrált ittas ellenőrzést, mert bízik a közlekedők józan ítélőképességében, és felelős viselkedésében. Természetesen a közúti ellenőrzések során, ha valakit ittas járművezetésen tetten érnek, akkor a járművezető továbbra is számíthat a határozott és következetes fellépésre. A bizalom megelőlegezése nem jelent elnézést a jogsértés felett.

Akár egyedül, akár utasokat szállítva közlekednek, a biztonsági rendszereket használják, különösen odafigyelve a kisgyermekekre! Az autóban alkalmazzák a különböző kihangosítókat, és vezetés közben ne nyomkodják a mobil telefonjukat!

A fokozott rendőri jelenlét célja a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedők biztonságérzetének növelése és a zavartalan közlekedés biztosítása!

…hogy mindenki hazaérjen!