Hírek

Biztonsági övet, gyermekbiztonsági eszközöket és bukósisak használatot ellenőriztek a rendőrök

A háromnapos budapesti akció ideje alatt 989 esetben kellett büntetést kiszabni azért, mert az autósok és utasaik nem használták a biztonsági övet, illetve volt néhány olyan eset ahol nem biztonsági gyermekülésben ültek gyerekek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai ismét részt vettek az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) által meghirdetett fokozott ellenőrzésben.

A “Seatbelt  – biztonsági öv” elnevezésű akció célja ezúttal elsősorban a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak – szabályszerű használatának ellenőrzése volt. A fővárosi rendőrök március 8-án 9-én és 12-én ellenőrizték a közlekedőket.

A három nap alatt összesen 989 esetben szabtak ki bírságot, ebből 985 alkalommal azért kellett megbüntetni az autósokat és utasaikat, mert nem kötötték be magukat biztonsági övvel. Két esetben bár volt gyermekülés az autóban, azt a gyerekek nem használták, másik két esetben pedig egyáltalán nem volt gyerekülés, a gyermekek a hátsó ülésen utaztak.

A háromnapos ellenőrzés során elfogtak továbbá három embert, egyet szabálysértési körözés, egyet ittas vezetés, egyet pedig hatóság félrevezetése miatt. Egy férfit ittas gépjárművetetés miatt mintavételre állítottak elő.