Hírek

Biztonságos Óvoda lett a bátaszéki ovi

A kitüntető címet jelző táblát Megyeri Zsolt r. alezredes adta át az intézmény vezetőjének, Simon Csabánénak.

A Biztonságos Óvoda programot a Közlekedéstudományi Intézet az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága közösen indította el 2016–ban. 

A projekt elsődleges célja az óvodások biztonságos közlekedésre felkészítése, ennek érdekében az óvodák szakmai támogatása, a közlekedésbiztonsági ismeretek széles körben történő terjesztése a korcsoport sajátosságait figyelembe véve.  A Biztonságos Óvoda program további célja, hogy az óvodákban ösztönözze és segítse a közlekedésre nevelés megvalósítását és ehhez támogatást adjon az óvodapedagógusoknak a munkához.

A projekthez 2016 óta már több mint 700 óvoda csatlakozott. 2020-ban a Biztonságos Óvoda programra jelentkezett a Bátaszéki Mikrotérségi Óvoda, Bölcsőde és Konyha is. Az intézmény pedagógusai elvégezték a szükséges képzéseket, ezzel az óvoda elnyerte a Biztonságos Óvoda címet.

Megyeri Zsolt r. alezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője, a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottságának ügyvezető elnöke 2021. január 22-én ünnepélyes keretek között adta át a Biztonságos Óvoda megtisztelő címet az intézmény vezetőjének Simon Csabánénak.