Hírek

Bódult állapotban vezetett, balesetet szenvedett

A székesfehérvári rendőrök vádemelést javasolnak az ellen a férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint a vezetés megkezdése előtt marihuánát fogyasztott.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy dunaújvárosi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a 44 éves férfi 2020. július 18-án késő este édesanyja autójával közlekedett a 62-es számú főúton, Seregélyes külterületén, Székesfehérvár irányába. Haladása során letért a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára, és ott nekiütközött egy közúti jelzőtáblának, majd az útárokban állt meg. A baleset során személyi sérülés nem történt. A helyszínen a sofőr igazoltatása során felmerült a gyanú, hogy a vezetés megkezdése előtt kábítószert fogyasztott, ezért őt a rendőrök mintavételre előállították. Az eljárás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a járművezető a vezetési képességre hátrányosan ható szerek által befolyásolt, bódult állapotban ült a volán mögé.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a szeszes italok és bódító szerek használata már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat váltanak ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot válla, és nemcsak önmagát, mások életét is veszélyezteti!    

.