Hírek

Bolti lopások gyanúsítottja őrizetben 

Több üzletből kísérelt meg eltulajdonítani árut az a 44 éves férfi, akit a salgótarjáni rendőrök elfogtak.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság többrendbeli lopás bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 44 éves mátraverebélyi lakos ellen.

A férfi 2020. december eleje és 2021. január 18. között, Salgótarjánban több élelmiszerboltból összesen hat alkalommal kísérelt meg eltulajdonítani különféle árucikket. Az egyik országos áruházlánc üzletébe három alkalommal tért vissza, míg további három salgótarjáni kereskedelmi egységből is hasonló módszerrel kísérelt meg termékeket elvinni mindösszesen 299 259 Ft értékben. A férfi a különféle hústerméket, márkás csokoládékat, szeszes italokat pakolt a hátizsákjába, majd azokkal megkísérelte a kassza vonalát fizetés nélkül elhagyni. Cselekménye közben a biztonsági szolgálat munkatársai tetten érték, és a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartották.

A rendőrök a férfit 2021. január 18-án elfogták, előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A hatóság tagjai előterjesztést tesznek az illetékes ügyészségen letartóztatásának indítványozására.