Hírek

Bűn- és baleset-megelőzés a Művészetek Völgyében

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai prevenciós programokkal várták az érdeklődőket.

Az eseményt 2021. július 23-a és augusztus 1-je között rendezték meg Kapolcson, melyen a számos népszerű előadás mellett idén is helyet kaptak a rendőrség bűn – és baleset-megelőzési előadásai, felhívásai.

Az egyenruhások elsősorban a vagyonvédelem fontosságára hívták fel a látogatók figyelmét. Elmondták, hogy értéktárgyaikat, pénztárcáikat soha ne hagyják őrizetlenül a sátrakban vagy nyaralókban, és a gépjárművekben is csak jól elzárt, nem látható helyeken tárolják. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a nagy tömeg kedvez a zsebtolvajlás lehetőségének, ezért irataikat, pénzüket csak a táskák vagy ruházatuk nehezen hozzáférhető zsebeiben tartsák és csak annyi készpénzt vigyenek magukkal, ami feltétlenül szükséges.

A balesetmentes közlekedés érdekében a szabályok betartásának fontosságáról beszéltek az egyenruhások, és akik kedvet éreztek hozzá, KRESZ tudásukat is próbára tehették tesztlapok segítségével. A rendőrök mindenkit emlékeztettek arra, hogy a biztonsági öv használata egy komolyabb fékezés vagy baleset során véd a súlyos, akár tragikus kimenetelű sérülésektől, figyelmeztettek az ittas és bódult járművezetés veszélyeire, valamint felhívták a gyalogos és kerékpáros közlekedők figyelmét a láthatósági mellény és egyéb, a láthatóságot elősegítő eszközök használatára.