Hírek

Csoportosan elkövetett rablás és életveszélyt okozó testi sértés Decsen

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon egy 23 éves szekszárdi, egy 18 éves decsi férfi, valamint két fiatalkorú kunszentmiklósi lány ellen folytattak büntetőeljárást.

Mint arról korábban beszámoltunk, Decsről érkezett bejelentés 2020. augusztus 5-én 6 óra 22 perckor arról, hogy egy helyi férfit ismeretlen személyek bántalmaztak. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy egy négy főből álló társaság tagjai a bejelentést megelőző időben a település kisvendéglője előtt pénzt kértek egy 55 éves decsi férfitól. A sértett nem adott pénzt önként, ezért megtámadták, ütötték és rúgták. Áldozatukat a közeli erdőbe vonszolták, ahol tovább bántalmazták, elvették tőle övtáskáját – amiben benne voltak okmányai, készpénze és mobiltelefonja –, majd magára hagyták. A szekszárdi rendőrök hely- és személyismeretének köszönhetően, az elsődleges adatgyűjtést és a tanúkutatást követően sikerült beazonosítani a tetteseket. A nyomozók előállították a négy fiatalt, – egy 23 éves szekszárdi, egy 18 éves decsi férfit, valamint egy 14 és egy 15 éves kunszentmiklósi lányt –  akiket elszámoltattak.  Mind a négyőjüket rablás bűntett és életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlet elkövetésével gyanúsították meg. Ezt követően a rendőrök a négy fiatalt őrizetbe vették, őket a Szekszárdi Járásbíróság letartóztatta. A lányokat később szabadon engedték, de nem sokkal később további bűncselekményt követtek el – amikor egy társukat zaklatták –, ezért őrizetbe vételük után nevelőintézetbe kerültek.

A bűncselekmény vizsgálati szakaszában a Szekszárdi Rendőrkapitányságon a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.