Hírek

Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság Várpalotán

A nyomozók három férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. január 13-án, 20 óra 5 perckor arról, hogy az egyik várpalotai társasház előtt több személy szóváltásba keveredett egymással.

A helyszínre érkező járőrök négy személyt – egy 21 éves nőt, egy 35, egy 30 és egy 21 éves férfit, valamennyien várpalotaiak- igazoltattak a helyszínen. A rendőrök az adatgyűjtés során megállapították, hogy egy elszámolási vitából először közlekedési konfliktus, majd verekedés, végül kiabálás alakult ki a felek között, melynek során egy baseballütő és két kés is előkerült.

A vitás feleket előállították a helyi rendőrkapitányságra, és a három férfit gyanúsítottként kihallgatták a nyomozók csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az eljárás során a rendőrök a késeket és a baseballütőt lefoglalták, majd a férfiakkal szemben közbiztonságra különösen veszélyes eszköz szabálysértés elkövetése miatt is eljárást indítottak. A kijárási korlátozás megszegéséért külön feljelentést tettek a járőrök a négy személy ellen.