Hírek

Díjkitűzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője és a sértett hozzátartozója nyomravezetői díjat tűzött ki egy Miskolcon történt bűncselekmény kapcsán.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 05000/217/20119. bűnügyi számon szexuális erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettessel szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy miskolci szórakozóhelyen 2019. április 19-én az éjszakai órákban egy ismeretlen férfi közösült, egy – akkor még fiatalkorú-, bódult és akaratnyilvánításra képtelen állapotban lévő lánnyal.

A beszerzett információk szerint az elkövető egy 18-20 éves, megközelítőleg 180 centiméter magas, fekete hajú. átlagos testalkatú férfi, akiről grafikai rajz készült.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva 2020. november 13-án nettó 200.000,- azaz kétszázezer, míg a sértett hozzátartozója 2021. február 2-án további bruttó 200.000,-, azaz kétszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

Az összeg annak fizethető ki, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy kilétével kapcsolatban olyan konkrét adatot vagy információt tud szolgáltatni, amely a nyomozást eredményre vezeti, és az elkövető azonosítását, felelősségre vonását közvetlenül elősegíti. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Borsod-Abaúj-Zemplén megye megbízott rendőrfőkapitánya fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki az elkövetővel, jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46-514-506-os telefonszámon. Továbbá a nap 24 órájában elérhető a 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszáma, vagy a 112-es – díjmentes – központi segélyhívó szám.