Hírek

Doktor akart lenni

A baji férfi doktori cím bejegyzését kezdeményezte úgy, hogy megfelelő iskolai végzettséggel nem rendelkezett. A cselekményéhez hamis közokiratokat készített, a tatai nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A gyanú szerint a feltételezett elkövető 2019. augusztus 10-én Tatán az okmányainak cseréjét és doktori cím bejegyzését kezdeményezte. A férfi nem rendelkezett megfelelő végzettséggel, ezért úgy gondolta saját kézbe veszi az ügyet. A kérelemhez benyújtotta egy tudományegyetem határozatát és egy rektor által kiállított doktori oklevelet is. A közokiratok hamisak voltak, azonban megtévesztésig hasonlított az eredetihez, ezért a kért bejegyezését elvégezték a kérelmezőnek. A tatai nyomozók saját észlelés alapján indítottak büntetőeljárást az ügyben, mivel a baji férfi úgy igazolta magát a rendőröknek, hogy már a doktori titulust használta.

A nyomozók őt 2021. január 26-án hallgatták ki gyanúsítottként. Ellene 2 rendbeli közokirat hamisítás bűntett és 1 rendbeli intellektuális közokirat-hamisítás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte, azt állította, hogy a benyújtott iratokat saját maga készítette. A 48 éves férfi nem ismeretlen a rendőrség előtt, jelenleg is van ellene folyamatban büntetőeljárás.