Hírek

Drogot szívhattak, mielőtt lopni mentek

Egy Nagykónyiban élő házaspár pénzét vitte el az a társaság, köztük egy 16 éves helyi fiú, akiket a Tamási Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgattak ki a napokban.

Egy férfi tett feljelentést még 2020 őszén, hogy házukba – míg ők aludtak – ismeretlenek betörtek, és mozgássérült felesége járókeretére kötött táskáját ellopták a benne levő pénzzel, bankkártyával és személyes irataikkal együtt. A rendőrök a bejelentést követően a ház udvarán megtalálták a járókeretet, melyről ismeretlenek levágták a táskát, és ellopták belőle az értékeket.  

Az eset kapcsán a Tamási Rendőrkapitányságon indítottak eljárást lopás bűntett gyanúja miatt. A beszerzett bizonyítékok alapján a nyomozók látókörébe került a betörés kapcsán egy 32 éves értényi férfi és ismerőse, egy 16 éves Nagykónyiban lakó fiú. A rendőrök mindkettőjüket elszámoltatták, majd gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntett elkövetése miatt. Felmerült annak gyanúja is, hogy az elkövetők drogot fogyasztottak mielőtt betörni indultak. A nyomozók ezért mindkettőjüket további mintavételre előállították. A rendőrök vizsgálják azt is, hogy a két elkövetőn kívül mások is összefüggésbe hozhatók-e a betöréssel.