Hírek

Égő házból menekítettek a Fejér megyei rendőrök

Méteres lángokkal égett a székesfehérvári lakóház melléképülete.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2021. március 14-én 22 óra 40 perc körül érkezett bejelentés, hogy Székesfehérváron, az Orsovai utca egyik lakóházának melléképülete méteres lángokkal ég, továbbá a házban idős emberek tartózkodnak.

A bejelentést követő egy percen belül egy járőrpáros és két honvéd a helyszínre érkezett. Míg a rendőrök egyike a lakóház ajtaján dörömbölt, a kollégája és a honvédek a tűz oltásába kezdtek. A gyors reagálás eredményeként az ingatlanból az ott élő házaspárt sérülések nélkül sikerült kimenteni. 

A tűz intenzitása miatt nehezen lehetett vizesvödrök segítségével oltani az épületet, a melléképületről a lángok gyorsan kezdett átterjedni a lakóházra. Az időközben a helyszínre érkező újabb rendőri egység a szomszédtól kapott gumitömlő segítségével folytatta az oltást, amit a sűrű füst és a hőhatás nehezített.

A nem sokkal később kiérkező tűzoltó-egységek átvették a már megfékezett tűz oltását, és megkezdték az épület átvizsgálását. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.