Hírek

Egy baltával akart bejutni volt feleségéhez – a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették

A gyanú szerint a 41 éves polgári férfi előbb bemászott volt párja ingatlanjára, majd egy baltával szétverte a bejárati ajtót és közben többször megfenyegette az asszonyt.

A rendőrségre egy polgári nő tett bejelentést 2021. február 20-án 19 óra körül arról, hogy a volt férje bemászott a családi házának kertjébe és őrjöngni kezdett. Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek, megbilincselték a feldúlt férfit, majd előállították a rendőrőrsre. Mint kiderült, a polgári lakos féltékenysége miatt jelent meg a sértettnél, azonban amikor a nő nem engedte be a házba, dühöngni kezdett és többször megfenyegette volt párját. A kertben magához vett egy baltát és azzal a bejárati ajtón lévő kisablakok nagy részét betörte, majd az egyiken keresztül bedobta a fejszét a házba. Ámokfutása közben többször életveszélyesen megfenyegette az asszonyt.

Gyanúsítotti kihallgatását követően a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették a 41 éves férfit, aki részletes beismerő vallomást tett. A Hajdúnánási Rendőrkapitányság zaklatás, valamint felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.