Hírek

Egy héten belül kétszer ült ittasan a volán mögé

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya kétrendbeli járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 39 éves férfivel szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított személygépkocsijával közlekedett a város belterületén 2021. február 28-án, amikor ellenőrizték a járőrök. Pár nappal később, március 4-én ismét igazoltatták a rendőrök. Az ellenőrzések során az egyenruhások alkoholszondát alkalmaztak a sofőrrel szemben, ami mindkét esetben pozitív értékeket jelzett. A jármű vezetőjét előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Beismerő vallomást tett.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
  • A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!