Hírek

Egy hónapon belül kétszer állították elő a járőrök

A Debreceni Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint többször is ittasan közlekedett a járműjével Debrecenben.

A Debreceni Rendőrkapitányság kétrendbeli járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított először egy segédmotorral közlekedett Debrecen, Hétvezér utcában 2020. április 11-én 17 óra körül, amikor megállították a rendőrök.

Nem sokkal később, május 1-jén ismét igazoltatták a rendőrök, ezúttal egy személyautót vezetett a férfi. A járőrök a sofőrrel szemben mindkét alkalommal alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értékeket mutatott, így őt elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. A büntetőeljárás során kirendelt vegyész szakértő is megállapította, hogy a férfi a vezetés megkezdése előtt – mindkét esetben – szeszes italt fogyasztott.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
  • A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. 
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!