Hírek

Egy korábbi betörés feltételezett elkövetőjét fogták el a Készenléti Rendőrség járőrei

​​​​​​​Visszatért a tett helyszínére.

Állampolgári bejelentés alapján érkeztek ki a Készenléti Rendőrség járőrei 2022. augusztus 9-én este a Budapest, VIII. kerületi Vajda Péter utcában található lakásba.

A bejelentő az ismeretlen férfi személyében felismerni vélte egy pár nappal ezelőtt, szintén a házban történt betörés feltételezett elkövetőjét, aki a kerítésen átmászva először a ház belső udvarára, majd a bukóra nyitott ablakon az egyik a lakásba jutott be, és onnan nagy értékben készpénzt – forintot és valutát -, valamint ékszereket és elektronikus eszközöket tulajdonított el. A lopással okozott kár meghaladja a 17 millió forintot.

A járőrök a belső udvaron intézkedés alá vonták, és ruházatának, valamint csomagjának átvizsgálása során nagyobb összegű készpénzt és ékszereket találtak nála. A férfi azt állította, hogy a pénz a sajátja, és mivel rosszul érezte magát, átmászott a kerítésen, hogy a belső udvaron megpihenjen.

Az intézkedés közben a betörés károsultja is a helyszínre érkezett, így kiderült, hogy a tettesnél lévő tárgyak és pénzösszeg az ő tulajdonát képezik.

A Készenléti Rendőrség járőrei a 32 éves budapesti férfit a Budapesti Rendőrfőkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították, ellene jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt eljárást indítottak.