Hírek

Egy nap alatt két motoros szenvedett balesetet Győr-Moson-Sopron megyében

Mindkét járművezető megsérült.

A 1408-as számú úton közlekedett 2021. április 10-én 11 óra 20 perckor egy 54 éves mosonmagyaróvári férfi motorjával Feketeerdő felől Mosonmagyaróvár irányába. Az egyenes vonalvezetésű úttesten történő haladása során – eddig tisztázatlan okok miatt – a menetiránya szerinti jobb oldalon füves területre hajtott, ahol elesett. A motoros az esés következtében megsérült, őt mentőhelikopterrel szállították kórházba.

1

Ugyanazon a napon kora délután Sopronban, a Lackner Kristóf utcában egy motoros szintén elesett. Az elsődleges adatok szerint egy 66 éves helybéli férfi közlekedett fenti helyen, amikor haladása során – feltehetően vezetéstechnikai hiba miatt – fékezés közben a motorjával elesett. A baleset következtében a férfi megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

2

Az illetékes rendőrkapitányságok vizsgálják mindkét baleset körülményeit.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét a motorkerékpáros balesetek és tragédiák megelőzése érdekében:

  • Fontos, hogy mindig kizárólag kifogástalan műszaki állapotú, és biztonság-technikailag is megfelelő motorokat használjanak.
  • A bukósisak és egyéb védőfelszerelések viselése, nagymértékben csökkenti a sérülés kockázatát.
  • Ne megszokásból, rutinból vezessenek, fokozott figyelemmel hajtsák végre az előzést és a kanyarodást!
  • Mindig az út-, terep-, és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek!  

„…hogy mindenki hazaérjen!”